یوتیوب پریمیوم چیست و چه قابلیت‌های اضافه‌ای دارد؟

05:377550

کاربران یوتیوب، امکانی پولی به‌صورت ثبت‌نام و عضویت ماهانه دارند که به‌نام یوتیوب پریمیوم (Youtube Premium) شناخته می‌شود. یوتیوب با ادعای بهبود تجربه‌ی استفاده از بزرگ‌ترین سرویس اشتراک ویدئو در اینترنت، این سرویس ثبت‌نامی را ارائه می‌کند.

یوتیوب پریمیوم چیست؟

یوتیوب پریمیوم، یک سرویس پولی در یوتیوب است که خدمات را ازطریق پرداخت اشتراک ماهانه به کاربران ارائه می‌کند. پخش ویدئو بدون نمایش تبلیغات، پخش در حالت آفلاین و از همه مهم‌تر، محتوای ویژه‌ی تولیدشده توسط تولیدکننده‌های اختصاصی یوتیوب، از قابلیت‌‌های سرویس پریمیوم هستند. کاربران با پرداخت ماهانه ۱۱/۹۹ دلار عضو سرویس پریمیوم می‌شوند که شامل سرویس Youtube Music Premium نیز هست.

آشنایی با اکوسیستم یوتیوب

گوگل در نام‌گذاری سرویس‌ها رویکرد عجیب و بعضا نادرستی دارد. در یوتیوب نیز همین روند دیده می‌شود. به‌عنوان مثال بسیاری از کاربران سرویس یوتیوب رد (ِYoutube Red) را می‌شناسند که تا پیش از سال ۲۰۱۸ به‌عنوان سرویس پولی و اشتراکی یوتیوب شناخته می‌شد. پس از مدتی و با برندسازی مجدد یوتیوب موزیک به‌عنوان سرویس و اپلیکیشن مجزا، بخش اشتراکی به یوتیوب پریمیوم تغییر نام داد. از آنجایی که درحال حاضر سرویس‌های متنوعی تحت برند یوتیوب وجود دارند، در ادامه هریک از آن‌ها را با هزینه و قابلیت‌های وابسته، شرح می‌دهیم:

  • یوتیوب پریمیوم‌: سرویس اصلی پولی و اشتراکی یوتیوب
  • یوتیوب موزیک: سرویس مجزای استریم موسیقی که با اپلیکیشن اختصاصی، دسترسی رایگان به انواع موسیقی را فراهم می‌کند. یوتیوب موزیک به‌نوعی رقیب اسپاتیفای و اپل موزیک محسوب می‌شود.
  • یوتیوب موزیک پریمیوم: نسخه‌ی اشتراکی و پولی یوتیوب موزیک که با پرداخت ماهانه ۹/۹۹ دلار فعال می‌شود. این اشتراک قابلیت‌هایی همچون پخش موسیقی در پس‌زمینه، دانلود و پخش آفلاین و کیفیت بالاتر موسیقی را به کاربر ارائه می‌کند. این اشتراک را می‌توان به‌عنوان بخشی از اشتراک ماهانه‌ی یوتیوب پریمیوم هم دریافت کرد. درحال‌حاضر این سرویس شامل دسترسی به گوگل پلی موزیک هم می‌شود، اما به‌زودی به‌صورت کامل جایگزین آن خواهد شد.
  • یوتیوب تی‌وی: سرویس پخش زنده‌ی تلویزیونی شبیه به Hulu و سرویس‌های دیگر که امکان مشاهده‌ی برنامه‌های تلویزیونی و ضبط DVR به‌کمک سرویس‌های ابری را فراهم می‌کند.
  • یوتیوب کیدز: اپلیکیشن اختصاصی برای کودکان که تنها محتوای مناسب سن آن‌ها ارائه می‌کند. قابلیت‌های یوتیوب پریمیوم، شامل این سرویس هم می‌شود.

مزیت‌های سرویس پریمیوم

کاربران عضو سرویس اشتراکی یوتیوب پریمیوم، قابلیت‌های اضافه‌ای نسبت به کاربران عادی دریافت می‌کنند. در ادامه، این قابلیت‌ها را بررسی می‌کنیم:

  • تماشای محتوا بدون تبلیغات: کاربر یوتیوب پریمیوم، تمامی محتوای موجود در سرویس را بدون تبلیغات مشاهده می‌کند. کاربر با ورود به حساب کاربری گوگل در هر پلتفرم از وب و گوشی هوشمند یا هر دستگاه استریم دیگر مانند Roku، محتوای یوتیوب را بدون تبلیغات مشاهده می‌کند.
  • دسترسی به محتوای اختصاصی یوتیوب: با پرداخت حق اشتراک یوتیوب پریمیوم، به محتوای حرفه‌ای و اختصاصی یوتیوب دسترسی پیدا می‌کنید که عموما توسط تولیدکننده‌های حرفه‌ای این پلتفرم ساخته می‌شوند.
  • پخش در پس‌زمینه: اگر در پلتفرم موبایل از یوتیوب استفاده کنید، حتی پس از جابه‌جایی به اپلیکیشن دیگر یا خاموش کردن نمایشگر هم صدای محتوای سرویس را می‌شنوید.
  • دانلود ویدئوها: می‌توانید ویدئوها و فهرست‌های پخش را دانلود کرده و به‌صورت آفلاین در گوشی هوشمند یا تلبت خود مشاهده کنید.
  • یوتیوب موزیک پریمیوم: همان‌طور که گفته شد، با پرداخت حق اشتراک یوتیوب پریمیوم، به محتوا و تمامی قابلیت‌های یوتیوب موزیک پریمیوم هم دسترسی خواهید داشت.

شاید گوگل در آینده، قابلیت‌های بیشتری را به مشترکان پولی یوتیوب پریمیوم ارائه کند. به‌هرحال برای اطلاع از این قابلیت‌ها بهترین راه استفاده از همان سرویس یوتیوب است.

درآمدزایی برای تولیدکننده‌های محتوا

یکی از جنبه‌های کمتر شناخته‌شده‌ی یوتیوب پریمیوم، درآمدزایی برای تولیدکننده‌های محتوا است. اگر کاربری از سرویس‌های مسدودکننده‌ی تبلیغات استفاده کند، اشتراک پریمیوم آن‌چنان کاربردی برای او نخواهد داشت. ازطرفی مسدود شدن تبلیغات، مانع از درآمدزایی تولیدکننده‌های محتوا می‌شود. فراموش نکنید که اکثر تولیدکننده‌های محتوا، درآمد خود را از طریق تبلیغات کسب می‌کنند.

یوتیوب پریمیوم، امکانات یوتیوب موزیک پریمیوم را نیز به‌همراه دارد

سرویس یوتیوب پریمیوم به کاربران امکان می‌دهد تا تجربه‌ای بدون تبلیغات از یوتیوب داشته باشند. بااین‌حال درآمدزایی برای تولیدکننده‌ها هم حفظ می‌شود. یوتیوب برای توزیع محتوا، بخشی از مجموع درآمد کسب‌شده از سرویس پریمیوم را بسته به تعداد بازدید کاربران پریمیوم از محتوای یک تولیدکننده، به او پرداخت می‌کند. درنتیجه شما به‌عنوان کاربر پریمیوم، به‌نوعی به تولیدکننده‌های محتوا پول پرداخت می‌کنید.

سیاست‌های سخت‌گیرانه‌ی یوتیوب برای درآمدزایی، باعث می‌شود تا بسیاری از تولیدکننده‌ها شانس کسب درآمد از تبلیغات را نداشته باشد. در عین حال، درآمد اشتراک پریمیوم درصورت بازدید مناسب از ویدئو به آن‌ها هم پرداخت می‌شود.

سرویس پریمیوم ارزش دارد؟

در اینجا باید ارزش سرویس یوتیوب پریمیوم را برای کاربرانی که توانایی پرداخت هزینه دارند، بررسی کنیم. اگر به‌صورت منظم از یوتیوب استفاده می‌کنید و خصوصا پلتفرم موبایل یا تبلت را به‌عنوان پلتفرم اصلی برگزیده‌اید، امکاناتی همچون پخش در پس‌زمینه یا دانلود ویدئو، جذاب خواهد بود. درحال‌حاضر کانال‌های متعددی در یوتیوب، محتوای طولانی پخش می‌کنند. کاربران می‌توانند با بهره‌گیری از قابلیت پخش در پس‌زمینه، به‌راحتی به محتوای مورد نظر خود گوش بدهند.

اگر برای استفاده از یوتیوب، بیشتر از دسکتاپ استفاده می‌کنید، شاید قابلیت نمایش بدون تبلیغات برای شما مفید باشد. کاهش درآمد اخیر تولیدکننده‌ها از تبلیغات، باعث شده است تا آن‌ها محتوای تبلیغاتی بیشتری را در میان ویدئوهای خود جای دهند. با استفاده از سرویس پریمیوم، دیگر خبری از توقف‌های گاه‌وبی‌گاه و نمایش تبلیغات نخواهد بود.

نکته‌ی نهایی این است که درحال حاضر محتوای اختصاصی آن‌چنان غنی و زیادی در سرویس پریمیوم در دسترس نیست. درنتیجه نمی‌توان محتوای اختصاصی را دلیلی قوی برای پرداخت هزینه‌ی ماهانه دانست. درنهایت فراموش نکنید که سرویس پریمیوم برای بهبود تجربه‌ی استفاده از بزرگ‌ترین پلتفرم اشتراک ویدئو، انتخابی تقریبا منطقی به‌نظر می‌رسد. هرچند با شرایط کنونی و دشوار پرداخت ارزی، می‌توان به‌صورت رایگان هم از مجموعه‌ای عظیم از محتوای مفید یوتیوب بهره برد.

منبع: zoomit


بدون دیدگاه

پاسخ دهید

فیلدهای مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند